Kontakt NB88 Dart:
NB 88 Dart
Torvet 6 C
8581 Nimtofte

Robert Häuser Peters
petersit@gmail.com
Mob.: 2225 4004
 
Kontakt NB88 Billard:
Afventer info
 

NB88 Billard

 
Vil du vide mere om Billardklubben - klik her www.nb88.dk
 
Vil du vide mere om Dartklubben - klik her www.spildart.nu

...har eksisteret siden 1988, deraf navnet.

Klubben holder til i lejede lokaler i Nimtofte. Lokalerne har tidligere været en kostskole, der nu er flyttet andets steds, og den nuværende ejer, har udlejning af lejligheder i en stor del af bygningerne, men har bevaret den ene længe til billardklubben.

Klubben har med frivillig arbejdskraft indrettet og istandsat lokalerne, så de i dag danner rammen for et rigtigt hyggeligt klubliv.

For et par år siden blev klubbens aktiviteter udvidet til også at kunne tilbyde dart spil.

En gruppe dart glade fyre havde forgæves forsøgt at få en klub op at stå, og så en mulighed i at ”slå sig sammen” med Billard Klubben. Der skulle ikke de store overvejelser til fra klubbens side, og de gik straks i gang med at gøre et rum klar til dartspillerne. Et medlemskab i klubben giver dermed rettighed til både billard og dart. ”Vi er en klub, en bestyrelse og ét fællesskab”.

Foreningens formål

Klubben har til formål at udbrede kendskabet til billard og dart spillet. Deres formål er ligeledes, at samle folk om et ”smukt spil”, som en af medlemmerne selv udtrykker det.

Det er vigtigt for klubben og dens medlemmer, at der er et stort og tæt socialt sammenhold i klubben. Det giver medlemmerne en stor følelse af ejerskab.

Klubben har et stort ønske om, at få udbredt billard og dart spillet som en sportsgren, og dermed få vendt tanken om, at billard og dart kun spilles på bodega og værtshuse.

Hvordan er foreningen organiseret?

Bestyrelsen består af 5 medlemmer, hvor af 1 repræsenterer dart spillerne. Foreningen er medlem af DDBU (Den Danske Billard Union), og herunder JBU (Jysk Billard Union).

Beskrivelse af hverdagen i NB 88

Klubben er en ”nøgleklub”, hvilket vil sige, at alle medlemmerne har en nøgle til klubbens lokaler og dermed kan komme fleksibelt.

Der er stort set medlemmer i klubben hver aften. Der er altid nogle, der mødes til et spil billard, kaster nogle pile eller bare hygger sig sammen.

I midten af klubbens lokaler står der automater, hvor man kan trække en sodavand eller en øl, ligesom der altid er mulighed for at lave en kande kaffe.

Der er alarmsystem på lokalerne, som automatisk slår til ved midnat, - så alle skal have forladt klubben inden da.

Billardspillerne er med i en turnering under JBU, hvor man spiller på et 4 mands hold i serie 1.

Dart har hold med i Dansk Dart Union, hvor man ligeledes er 4 på et hold.

Større arrangementer

NB 88 er en stærk social klub, hvor man har mange arrangementer.

Netop nu ved juletid har de et årligt tilbagevendende julestævne, hvor klubber fra de meste af Jylland er inviteret.

Men der afvikles også mange interne arrangementer i klubben. Hvert år spilles der klubmesterskaber for både damer og herrer.

Trods klubbens få kvindelige medlemmer er det også lykkedes damerne at vinde dameudfordreren, som er en turnering, hvor damerne spiller mod herrerne i klubben.

Der kan nævnes langt flere arrangementer, som klubben hele tiden udvikler.

Nye medlemmer

Kendskabet til klubben udbredes ved ”mund til øre” metoden.

Fremtiden

NB 88 håber på, at de kan få flere medlemmer. Klubben er meget åben over for nye tiltag, som da dart blev en del af klubben, og klubben vil bestemt ikke afvise, at andre ”spil” kunne blive en del af klubben. Man kunne sagtens forestille sig, at der kunne spilles bridge eller andet kort spil.

 

Kilde: Syddjurs kommune hjemmeside

@ Nimtofte Borgerforening og Distriktsråd  | Tlf.: 40422642 - 24895277 | info@nimtofte.dk